Szteroid injekció 4 fajtája 7 betegség kezelésére [teljes leírás]

Injekció fajták

Tartalom

  Ez a közzétett változatellenőrizve : Pontosság Ugrás a navigációhoz Ugrás a kereséshez Az injekció az az eszköz, mely egy általában bőr alá bejutó tűből és egy fecskendőből áll, s melynek segítségével folyadékot, leginkább gyógyszert juttatnak egy ember szervezetébe.

  injekció fajták

  Az emésztőrendszert megkerülő injekciók közé tartozik a bőr alá adott, az izomba adott, az intravénás, a hashártyába adott, a csontvelőbe adott, a szívbe injekció fajták, az ízületbe adott és a [péniszbe adott injekciók. Az injekciót általában adagolva adják be, de használható folyamatos gyógyszeradagolásra is. Az injekció helyett akkor használnak katétert, ha hosszabb ideig vagy visszatérpen kell egy gyógyzsert alkalmazni.

  injekció fajták

  Az injekció fajták a leggyakrabban alkalmazott gyógyászati beavatkozások eszközei. Évente 16 milliárd alkalommal használják a fejlődő és az átmeneti gazdaságú országokban.

  injekció fajták

  A seb miatt a folyamat végén megfelelő fertőtlenítésre van szükség. Cambridge dictionary. Hozzáférés: Value in Health 12 5— DOI : PMID Health Topics A to Z. World Health Organization.

  injekció fajták