Edvin Marton

Edvin Marton

Edvin Marton, magyar származású hegedűművész és zeneszerző egyedi előadásmódjával varázsolja el a közönségét Európában, Ázsiában és Amerikában egyaránt. 

Edvin Marton 5 éves korában kezdett el hegedülni. Első tanárai a szülei voltak. 8 éves korában felvételt nyert a Tchaikovsky Moszkvai Központi Zeneiskolába. Később híres zeneakadémiákon tanult: a Budapesti és Bécsi Zekeakadémián, illetve a tekintélyes Juilliard School of Music-ban, New York-ban.

Ötvözi a klasszikus és modern hangzást, amelynek köszönhetően egyedi hangzásvilágot, különleges zenei atmoszférát teremt a koncertjein. 

Ennek az egyedi összeállításának köszönheti, hogy Arany és Platina lemezes művész lett Európában, Oroszországban és Kínában. Koncertjei a világ minden részén teltházasak.

A világhírű Edvin Marton 2008-ban az Eurovíziós Dalfesztivál győztese lett, az akkori szereplését szerte Európában és a világ más pontjain több, mint 200 millió ember kísérte figyelemmel a televízió közvetítéseknek köszönhetően.

További díjak között van egy 2008-as MTV Europe Award, valamint egy Amerikai Televíziós Emmy-díj a legjobb eredeti kompoziciónak (ABC Television Network).

Edvin Marton több mint 1000 koncertet adott már a világ minden táján, többek között az ikonikus Berliner Filharmonic Hall és a Vienna Concert Hall koncerttermeiben.

Edvin Marton: Stradivarius – egy felejthetetlen, izgalmas koncert show.  A koncerten Edvin Marton a saját szerzeményeit játssza. Többek között: Grandioso, Fanatico, Tosca Fantasy, Malibu Sunset. A virtuóz hegedűművésztől hallhatjuk a legnagyobb

Pop/Rock slágereket is, mint a Clocks a Coldplay-től, Bohemian Rhapsody a Queen-től vagy a Nothing Else Matters a Metallica-tól.

Különlegesség még, hogy Edvin Marton egy 1699-es ’Ex Auer’ Antonius Stradivarius hegedűn játszik, melynek használati jogát a Németországi Nemzetközi Hegedűversenyen nyerte el.

Galéria