Mit várhatunk a csípőprotézistől?

Csípőprotézis fájdalom. Magyar Ortopéd Társaság On-line

csípőprotézis fájdalom

Csípőprotézis - Mivel jár a műtét, meddig tart a felépülés? Mi a csípőprotézis? A teljes csípőprotézis beépítése olyan operáció, melynek során a megbetegedett, károsodott csípőízületet helyettesítik.

csípőprotézis fájdalom

A csípőprotézis beépítésekor kétféle módszert alkalmaznak. Az egyik mód speciális komponensű cementtel történik. Másik beépítési eljárásnál cement nélküli, speciálisan kialakított csípőprotézist ültetnek be az ízületek helyére.

csípőprotézis fájdalom

Mit várhatunk a protézistől? A csípőprotézis feladata, hogy normál izom- és funkcionális állapotot biztosítson, továbbá fájdalommentességet.

Segít visszaállítani az elveszett ízületi mozgásokat, s megteremti a lehetőségét a szabad, fájdalommentes mozgásnak.

csípőprotézis fájdalom

A cementes protézis és a cement nélküli csípőprotézis szabályai különbözőek. A cement nélküli csípőprotézis esetében három hónapig szigorúan csak mankóval járhat a beteg.

További információk a csípőprotézis-műtétről Dr. A műtéti beavatkozást akkor érdemes tervezni, hogyha a csípőfájdalom a mindennapi mozgást megnehezíti, vagy éjszaka a pácienst nem hagyja aludni, és a panaszokat a szokásos konzervatív kezelések, fájdalomcsillapítás sem szünteti meg, vagy nem teszi elfogadható mértékűvé a beteg számára.

Ahhoz, hogy a protézis jól beilleszkedjen és stabillá váljon ez szükséges. Három hónap elteltével az orvosi kontroll alapján döntenek a további terhelési módról.

csípőprotézis fájdalom

A cementes csípőprotézis szabályai terhelésre vonatkozóan: Műtét után az első tíz napban járókerettel való közlekedés, utána könyökmankóval sétálhat a beteg. A botot csípőprotézis fájdalom évig használni kell.

csípőprotézis fájdalom

A csípőprotézis milyen mértékben változtatja meg a betegek életminőségét? A műtét után a fájdalom fokozatosan múlik, a mozgás helyreáll a betegek aktivitása nő, mindennapi tevékenysége visszatér, újra képessé válnak otthoni és munkahelyi teendőik ellátására.

A kórházi időszak után — felépülési időszak Normál körülmények között a beteget a csípőprotézis fájdalom műtét et követően két csípőprotézis fájdalom múlva mentővel hazaszállítják otthonába.

Mit kell tudni a csípőprotézisről mű-ízületről? A műtét során az elkopott fejet a combnyakkal együtt eltávolítjuk.

A gyógytornász által előírt feladatokat naponta gyakorolják otthonukban. Nézzük milyen szabályokra kell még figyelni!

Csípőprotézis - Róbert Károly Magánkórház

Hirtelen leülni nem szabad!